Cách chọn màu sắc phong thủy mang lại tài lộc

Rate this post

1. Cila është ngjyra e fatit dhe ngjyra reciproke?

Me Orientin, feng shui luan një rol shumë të rëndësishëm në përmirësimin e fatit, fatit, shëndetit, … të njerëzve. Dhe ngjyra feng shui është një faktor i domosdoshëm për të ndihmuar në balancimin dhe harmonizimin e yin dhe yang në pesë elementët. Le të hedhim një vështrim në Cakhia TV përmes njohurive të nevojshme për koordinimin e ngjyrave në jetën e përditshme për të qenë në përputhje me ligjin e pesë elementëve në feng shui.

1.1. Ngjyra e fatit:

Ngjyra e fatit kuptohet përafërsisht si ngjyra feng shui e lidhur me jetën e njeriut bazuar në ligjin e pesë elementëve. Fati përcaktohet nga koha (viti i lindjes) që një person lind dhe ekzistojnë pesë lloje të fatit që korrespondojnë me 5 elementë në natyrë: Menh Kim, Druri, Uji, Zjarri dhe Toka. Llojet e ndryshme të fatit do të kenë ngjyra të ndryshme karakteristike si:

  • Par Kim (metal): ngjyra përfaqësuese është ngjyra e bardhë ose metalike.

  • Fati (bima): ngjyra përfaqësuese është jeshile ose jeshile.

  • Menh Thuy (ujë): ngjyrat përfaqësuese janë e zeza dhe blu e errët.

  • Fati (zjarri): ngjyra përfaqësuese është e kuqe, rozë ose vjollcë.

  • Par Tho (tokë): ngjyra përfaqësuese është kafe, portokalli ose e verdhë.

Në pesë elementët e feng shui, ngjyra e fatit ndihmon në balancimin dhe përmirësimin e fatit të njerëzve. Prandaj, përdorimi i ngjyrave në përputhje me fatin e tyre ndihmon në rritjen e faktorëve favorizues dhe kufizimin e disavantazheve në punën dhe jetën e përditshme të pronarit të shtëpisë.

1.2. Ngjyra përkatëse:

Sondazhet

A keni më shumë gjasa të blini një produkt pastrimi ose lavanderi me një kod të qartë QR në paketim sesa një produkt pa një kod QR?

0 vota

Ashtu si ligjet e natyrës, pesë elementët do të formojnë një marrëdhënie ushqyese, duke nxitur njëri-tjetrin për të lëvizur dhe zhvilluar vazhdimisht, i cili quhet reciprocitet. Reciprociteti i pesë elementëve lëviz si më poshtë: Kim lind Ujën, Thuy lind Moc, Moc lind zjarrin, Zjarri lind Tokën dhe Tho lind Kim.

Po kështu, ngjyra e ndërsjelljes do të mbështetet në ligjin e reciprocitetit në pesë elementët për të shërbyer si bazë për zgjedhjen e ngjyrës së duhur për t’u sjellë njerëzve shumë fat, fat, lumturi etj. Cakhia TV dëshiron të ndajë me ju 5 grupe ngjyrash të bazuara në reciprocitetin në feng shui:

  • Ngjyra e pajtueshme me fatin Kim (metal): Për shkak se Toka lindi Kim-in, përveç 2 ngjyrave të fatit, ato janë të bardha ose të ylbertë. Kombinimi i më shumë ngjyrave të tokës si kafeja ose portokallia e verdhë do t’ju ndihmojë të krijoni më shumë prosperitet, gëzim dhe fat për ju.

  • Ngjyra korrespondon me fatin Moc (bimë)Për shkak të Thuy Thuy Moc, përveç jeshiles dhe jeshiles, par Moc është shumë i përshtatshëm për ngjyrat e par Thuy si bluja e errët ose e zeza. Kombinimi i ngjyrave të Merkurit – Dru do t’ju ndihmojë t’ju sjellë energji të bollshme, freski në shëndet si dhe të nxisë rritjen e pasurisë.

  • Ngjyra e jetës së ndërsjellë Me fatin Thuy (ujë): sepse Kim Sinh Thuy, ju mund të kombinoni 2 ngjyra të fatit, blu e errët, e zezë me tone si e bardha apo metalike. Kombinimi i ngjyrave Kim – Thuy do t’ju ndihmojë të arrini sukses në jetë, duke ndihmuar rrjedhën e jetës më “lundrim të qetë”.

  • Ngjyra korrespondon me fatin e Zjarrit (zjarrit).: Nëse jeni në zjarr, mund të përdorni ngjyra të nxehta si e kuqja dhe vjollca, dhe mund të kombinoni ngjyra të ndërsjella si jeshile ose jeshile (sepse Druri lind Zjarrin). Kombinimi i ngjyrave Wood – Fire do t’ju ndihmojë të balanconi të gjithë elementët në jetë, të sjellë gëzim dhe lumturi dhe të sjellë sublimim të jashtëzakonshëm në karrierën tuaj.

  • Ngjyra korrespondon me fatin e Tokës (tokës): Mund të përdorni ngjyrat që përfaqësojnë tokën par, portokalli, të verdhë ose kafe. Ju gjithashtu mund të kombinoni me ngjyra të ngjashme në pesë elementët si rozë, e kuqe dhe vjollcë (sepse Zjarri lind Tokën). Ky kombinim do t’ju sjellë stabilitet, stabilitet, rehati mendore në karrierë dhe jetë.

Tham Khảo Thêm:  TOP 10 mẫu Tóm tắt Thiên nhiên và con người trong truyện Đất rừng phương Nam 2023 hay, ngắn gọn

2. Shihni ngjyrën që i përshtatet moshës tuaj për të blerë një makinë

Ngjyrat e Feng Shui-t ndihmojnë në balancimin dhe harmonizimin e shumë faktorëve në jetën e përditshme si paratë, shëndeti, fati etj. Prandaj është shumë e rëndësishme të shihni ngjyrën e makinës në përputhje me vitin e lindjes. Për shembull, në biznes, ngjyra e makinës që përputhet me vitin e lindjes do të sjellë më shumë sukses dhe komoditet. Në jetën e përditshme, ngjyra e makinës që përputhet me moshën do të ndihmojë në rritjen e paqes, lumturisë dhe gëzimit. Cakhia TV dëshiron të ofrojë disa sugjerime të vogla për t’ju ndihmuar të zgjidhni me lehtësi ngjyrën e duhur të makinës për moshën tuaj.

2.1. Fati Kim

Makinat e bardha, metalike janë shumë të përshtatshme për njerëzit me par Kim. Ju gjithashtu mund të zgjidhni makina kafe, të verdha ose portokalli (që korrespondojnë me parin e Tokës) për të rritur pasurinë dhe fatin tuaj. Gjithashtu duhet të shmangni ngjyrat jeshile, rozë, e kuqe, vjollcë për të shmangur konfliktin.

Menh Kim përfshin moshat e mëposhtme: Giap Ngo – 1954, At Mui -1955, Quy Mao – 1963, Nham Dan – 1962, Canh Tuat – 1970, Tan Hoi – 1971, Giap Ty -1984, At Suu – 1985, Nham Than – 1992, Quy Dau – 1993, Canh Thin – 2000 dhe Quy Mao – 2001.

2.2. Fati

Nëse i përkisni moc par, duhet të zgjidhni ngjyrat e mëposhtme të makinave: jeshile, jeshile, blu dhe e zezë. Për të shmangur konfliktet me fatin tuaj, duhet të qëndroni larg makinave me ar të bardhë, argjend ose metalik.

Viti i drurit përfshin epokat e mëposhtme: Nham Ty – 1972, Quy Ox – 1973, Canh Than – 1980, Tan Dau – 1981, Mau Thin – 1988 dhe Ky Ty – 1989.

2.3. Fati

Makinat me ngjyra blu të errët ose të zezë janë shumë të përshtatshme për njerëzit e fatit Thuy. Përveç kësaj, ju mund të zgjidhni të blini makina që janë në përputhje me fatin e Thuy, të cilat janë të bardha, të verdha të lehta ose metalike. Gjithashtu duhet të qëndroni larg automjeteve me ngjyra të verdhë të errët, okër, të kuqe, rozë ose vjollcë për të kufizuar fatin e keq të shkaktuar nga konflikti i ngjyrave.

Menh Thuy përfshin moshat e mëposhtme: Dinh Mui – 1967, Binh Ngo i lindur në 1966, Giap Dan – 1974, At Mao – 1975, Nham Tuat – 1982 dhe Quy Hoi – 1983.

Tham Khảo Thêm:  TOP 4 bài Phân tích ý nghĩa hình ảnh con đường trong Cố hương 2023 SIÊU HAY

2.4. Fati i Zjarrit

Ju duhet të zgjidhni një makinë që përputhet me ngjyrën e fatit tuaj ose ngjyrën e jetës tuaj (Moc born of Fire) si: jeshile, e kuqe, rozë, vjollcë. Për të shmangur fatin e keq, duhet të qëndroni larg ngjyrave të makinave si: e bardha, argjendi, metali, e zeza dhe bluja.

Manh Fire përfshin moshat e mëposhtme: Mau Ty – 1948, Ky Ox – 1949, Binh Than – 1956, Dinh Dau – 1957, At Ty – 1965, Giap Thin – 1964, Mau Ngo – 1978, Ky Mui – 1979, Dannh, 1986 dhe Dinh Mao – 1987.

2.5. Par shtëpitë publike

Zjarri lind Tokën, njerëzit me fatin e Tokës duhet të zgjedhin të blejnë makina me ngjyra të kuqe, rozë dhe vjollcë (ngjyrat që përfaqësojnë parin e Zjarrit). Ose zgjidhni të blini një makinë me argjend të bardhë, ari të errët, të verdhë të hapur, kafe (këto ngjyra përfaqësojnë parin e Tokës). Shmangni ngjyrat që janë të papajtueshme me elementin e Tokës si jeshile, blu, druri dhe e zeza.

Menh Tho përfshin moshat e mëposhtme: Canh Ty – 1960, Tan Suu – 1961, Mau Than – 1968, Ky Dau – 1969, Dinh Ty – 1977, Binh Thin – 1976, Canh Ngo – 1990, Tan Mui – 199.

3. Ngjyrat Feng Shui në dizajnin e shtëpisë

Zgjidhni ngjyrën e duhur për ta bërë hapësirën e shtëpisë tuaj më të bukur dhe të sofistikuar

Ngjyrë është një faktor që ndikon drejtpërdrejt në mprehtësinë vizuale të shikuesit. Gjatë projektimit të paraqitjes së dhomave të gjumit dhe shtëpive, pronarët e shtëpive duhet të llogarisin në mënyrë që të ketë harmoni në hapësirën e brendshme dhe të jashtme. Duhet të shmangni përdorimin e ngjyrave shumë të kundërta (dritë-errësi; errët-dritë) sepse kjo do të shkaktojë humbje estetike në hapësirën brenda dhe jashtë.

Ngjyra ndikon edhe në hapësirën e gjerë dhe të ngushtë të shtëpisë. Për shembull, dekorimi i thjeshtë i dhomës së ndenjes me një sipërfaqe të vogël duhet të kufizojë përdorimin e ngjyrave të errëta sepse do ta bëjë hapësirën më të vogël, duke i bërë njerëzit në shtëpi të ndihen të ngushtë dhe të ngushtë. Ose ngjyrat e nxehta si e kuqja, portokallia do të krijojnë një ndjenjë shkëlqimi, disa njerëz me shikim të ndjeshëm do të përjetojnë dhimbje koke dhe parehati kur i shikojnë për një kohë të gjatë.

Ngjyra dhe faqosja e feng shui do të ndikojë në pasurinë e pronarit

Për dizajnin e brendshëm për familjen, përzgjedhja e ngjyrat e feng shui në përputhje me fatin e pronarit do të krijojë një ndjenjë qetësie për anëtarët e mbetur. Të kuptuarit e parimeve të ngjyrës sipas pesë elementëve mund të krijojë shumë vitalitet për veten dhe mjedisin e jetesës.

Përveç zgjedhjes ngjyrat e feng shui më pas paraqitjet e brendshme si dhoma gjumi feng shui për burrin dhe gruan, si ta vendosim kuzhinën sipas feng shui-t, … nëse rregullohet si duhet, do të rrisë vitalitetin dhe fatin për familjen.

4. Ngjyrat që përputhen dhe nuk përputhen me 5 par të pesë elementeve

Në feng shui, ngjyrat luajnë rolin e formimit të fushave të energjisë që ndihmojnë në rritjen e vitalitetit, duke kontribuar në ekuilibrin e jetës. Kultura aziatike ka llogaritur bazuar në ligjin e pesë elementeve të lindjes së ndërsjellë – kontrasti. Në të cilën çdo person mbart një fatin i ndarë, i ndarë në: Metal, Dru, Ujë, Zjarr, Tokë. Ngjyrat e Feng Shui ndahen edhe sipas çdo akti.

Ngjyra e elementit Feng Shui Kim:

Fati Kim do të thotë metal, njerëzit e këtij elementi do t’i përshtaten ngjyrave të ndezura si e bardha, apo metalike si argjendi e ndezur, gri… Zgjedhja e objekteve me këto ngjyra do të sjellë vitalitet pozitiv.për vetë pronarin. Përveç kësaj, sipas raportit tokë-lindje-metal, mund të përdorni edhe objekte me ngjyrë të verdhë ose portokalli (ngjyra e elementit të tokës) për të krijuar diversitet për hapësirën.

Tham Khảo Thêm:  TOP 3 bài Nghị luận về tinh thần vượt khó của lớp trẻ hiện nay 2023 SIÊU HAY

Ngjyra është në kontrast me fatin e Kim: e kuqe, rozë, vjollcë (ngjyrat e elementit Zjarri) sepse sipas teorisë së korrelacionit, Kim gdhendi Zjarrin

Ngjyra e elementit feng shui Moc:

Druri përfaqëson elemente që i përkasin bimëve dhe natyrës. Njerëzit me paritetin e drurit priren ta duan natyrën dhe të kenë një shpirt ekstrovert. Sipas teorisë së korrelacionit, druri është ujor, kështu që ju mund të zgjidhni tonet e zeza, jeshile dhe blu si ngjyrat e feng shui.

Ngjyra në kontrast me fatin Moc: Duhet të theksohen gjithashtu gdhendjet e drurit të Kim-it, kështu që pronarët e shtëpive duhet të shmangin gjithashtu ngjyrat e bardha ose të ndezura metalike ose t’i përdorin ato me masë. Koordinimi i këtyre ngjyrave në mënyrë harmonike do të krijojë një ndjenjë relaksi gjatë pushimit për anëtarët e familjes.

Ngjyra e elementit Feng Shui:

Thuy është ujë. Butësia, sinqeriteti dhe thellësia janë karakteristikat më të dukshme tek njerëzit me fat të ujit. Tonet e ngjyrave janë të zeza, blu; Tonet përkatëse janë të bardha, argjendi të ndritshme ose gri (ngjyra e elementit metalik). Përdorni këto ngjyrat e feng shui Kjo do të krijojë një ndjenjë sigurie për veten tuaj, do të largojë shenjat e këqija.

Ngjyra është e kundërt me fatin e Thuy: tokë e verdhë ose portokalli (ngjyra e elementit të tokës)

Ngjyrat e zjarrit feng shui:

Në pesë elementët, Zjarri është një simbol i vitalitetit intensiv, pasionit dhe vendosmërisë për t’u përpjekur. Njerëzit e zjarrit janë të përshtatshëm për ngjyra të forta si e kuqe, rozë, vjollcë – që simbolizojnë fatin, guximin, entuziazmin. Ngjyrat e ndërsjella janë jeshile, jeshile (ngjyra e elementit Druri).

Ngjyrat e kundërta të Marsit: Zjarri është në harmoni me Thuy, kështu që njerëzit e paritetit të Zjarrit duhet të shmangin ngjyrat e zeza dhe blu. Ose mund të kufizoni përdorimin e këtyre ngjyrave në objekte të vogla, jo shumë të mëdha në madhësi. Ngjyrat e kësaj qepe janë të gjitha ngjyra të nxehta, kështu që pronarët e shtëpive duhet të koordinohen në mënyrë që të jenë të këndshme për syrin, të shmangin konfuzionin, dhimbjet e kokës dhe të krijojnë një hapësirë ​​të rehatshme.

Ngjyrat Feng Shui të elementit të Tokës:

Toka përfaqëson tokën, ngjyrat e feng shui e verdha, kafe, portokalli toke… E verdha përfaqëson autoritetin, forcën, prosperitetin, kështu që nëse e përdorni këtë ngjyrë për shtëpinë tuaj, ajo do të krijojë prosperitet për anëtarët e familjes. Sipas pesë elementeve, Zjarri lind Tokën, kështu që ngjyrat për lindjen e ndërsjellë do të jenë të kuqe, rozë dhe vjollcë. Pronarët e shtëpive mund të zgjedhin këto ngjyra për dekorimet në dhomën e gjumit, veçanërisht rozën dhe vjollcën për të rritur romancën.

Ngjyra e kundërta e fatit të Tokës është blu, e zezë (ngjyra e elementit të ujit).

Shkenca e feng shui-t ka vërtetuar se ngjyra luan një rol të rëndësishëm jo vetëm në aspektin estetik, por edhe për pasurinë e çdo personi. Zgjedhja e ngjyrave të feng shui-t në përputhje me ligjin e bashkëjetesës reciproke, në përputhje me shijen estetike do të ndihmojë në krijimin e një hapësire jetese të përshtatshme dhe komode për të gjithë në familje.

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Cách chọn màu sắc phong thủy mang lại tài lộc . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Sự phát triển của trẻ từng tháng tuổi và các cột mốc cần chú ý!

Giai đoạn 1: Từ 0 đến 6 tháng tuổi Giai đoạn phát triển của trẻ từ 0 đến 6 tháng tuổi rất quan trọng. Đây là giai…

4 Cách lựa chọn đồ chơi an toàn cho bé theo độ tuổi

Những điều cần chú ý khi chọn đồ chơi an toàn cho bé #Không nên mua tất cả những gì con thích Bạn nên có sự sàng…

Cách ngồi thiền giảm stress hiệu quả, giải tỏa căng thẳng tại nhà

1. Các bài tập ngồi thiền giảm stress hiệu quả 1.1 Thiền thở Thiền thở thường là bài tập cơ bản dành cho người mới bắt đầu…

Bí quyết chăm sóc trẻ sơ sinh vào mùa thu mẹ nhất định phải nhớ

1. Không tắm nước quá nóng cho bé Một trong những điều cha mẹ cần lưu ý khi chăm sóc trẻ sơ sinh vào mùa thu đó…

11 món ăn độc đáo và kinh dị trong ngày Halloween

Trang chủ ‣ Gia đình Những món ăn ngon là yếu tố không thể thiếu để tạo nên một buổi tiệc Halloween vui vẻ và đáng nhớ….

Nuôi trẻ thành tài hay thành người hạnh phúc, yếu tố nào đặt hàng đầu?

Các bậc cha mẹ dù ở thời đại nào cũng luôn đau đáu với câu hỏi: Thế nào là tốt nhất với con? Đặc biệt, trong nhịp…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *