47 Cách dạy con tiếng Anh tại nhà nhàn tênh kích thích đam mê

Rate this post

Tani, zotërimi i gjuhës angleze është bërë një aftësi e detyrueshme, duke i ndihmuar fëmijët t’i afrohen me besim njohurive të reja. Prandaj, shumica e prindërve janë të interesuar t’i mësojnë fëmijët e tyre të mësojnë anglisht që në moshë të vogël, duke i ndihmuar ata që së shpejti të zotërojnë këtë gjuhë.

Sidoqoftë, jo të gjithë e dinë se si t’i mësojnë siç duhet fëmijët e tyre të mësojnë anglisht në shtëpi. Prindërit mund t’i referohen sekretit për t’i mësuar fëmijët e tyre të mësojnë anglisht me sukses, të cilin Cakhia TV ndan më poshtë.

1. Kur duhet të mësojnë fëmijët anglisht?

Sipas ekspertëve, fëmijët e vegjël zhvillohen fuqishëm në gjuhën nga 20 muajsh deri në 8 vjeç. Gjatë kësaj periudhe, truri i fëmijës mund të thithë informacionin shpejt dhe me ndjeshmëri. Si rezultat, fëmija juaj mund të dëgjojë dhe imitojë lehtësisht shqiptime të ndryshme.

Megjithatë, në këtë moshë, fëmijët shpesh janë lozonjarë dhe nuk kanë aftësi të përqendrohen mirë. Prandaj, studimi në qendra dhe shkolla mund të mos sjellë efikasitet të lartë. Prandaj, prindërit duhet t’i rrisin fëmijët që të fillojnë të mësojnë anglisht nga mosha 3-4 vjeç, gjë që është më efektive.

2. Sekreti për t’i mësuar fëmijët me sukses anglisht nga ekspertët

Shumë prindër do të pyesin veten, si duhet të mësojnë fëmijët anglisht? Në fakt, prindërit mund t’i mësojnë plotësisht fëmijët e tyre të mësojnë anglisht në shtëpi. Sipas përvojës së atyre që kanë mësuar me sukses fëmijët e tyre të mësojnë anglisht, në mësimin e fëmijëve të tyre për të mësuar anglisht, prindërit duhet t’i kushtojnë vëmendje ndjekjes së dy parimeve: krijimit të zakoneve dhe krijimit të ndërveprimeve.

Nga atje, për t’iu përshtatur çdo faze të ndryshme zhvillimi, prindërit mund të zgjedhin metoda specifike për të mësuar lehtësisht anglisht me fëmijët e tyre në shtëpi.

Sondazhet

A keni më shumë gjasa të blini një produkt pastrimi ose lavanderi me një kod të qartë QR në paketim sesa një produkt pa një kod QR?

0 vota

3. Metodat e mësimit të anglishtes për fëmijët parashkollorë

Fëmijët parashkollorë shpesh vërejnë ndryshime në ngjyra, ritme dhe mbahen mend lehtësisht nga fotografitë. Metoda e përshtatshme në këtë moshë është kombinimi i mësimit dhe lojës së bashku. Le të krijojmë një mjedis që fëmija juaj të bëjë një “banjo gjuhësore” dhe ngadalë të fitojë aftësitë e të dëgjuarit dhe të folurit.

Mësoni anglisht përmes ngjyrosjes së fotove

Prindërit mund t’u blejnë fëmijëve të tyre libra për t’u ngjyrosur. Çdo ditë, ne dhe fëmijët tanë ngjyrosim sipas temave të ndryshme si objekte, fruta, kafshë… Në këtë mënyrë, fëmijëve stimulohet aftësia e tyre e perceptimit të ngjyrave dhe ngadalë i afrohen volumit të fjalorit, mjaft të bollshëm.

Tham Khảo Thêm:  TOP 10 Viết đoạn văn Hãy viết một đoạn văn đóng vai bánh chưng, bánh giầy tự kể về sự tích của mình

Mësoni anglisht përmes lojërave

Fëmijët janë gjithmonë kuriozë dhe duan të eksplorojnë. Nëpërmjet lojërave, prindërit mund t’u mësojnë fëmijëve se si të prekin, prekin, ndjejnë objektet dhe t’i emërtojnë ato në anglisht. Kjo është një metodë interesante për t’i ndihmuar fëmijët të mësojnë përmendësh me lehtësi fjalët e susamit, por gjithashtu ngjall interes për të mësuar anglisht për fëmijët.

Mësoni anglisht përmes kartave me figura

Mësimi i anglishtes me kartolina është shumë popullor. Përvoja e prindërve me fëmijët që kanë mësuar me sukses anglisht tregon se të mësuarit përmendësh të fjalorit përmes kartave flash është një metodë efektive për t’u mësuar anglisht fëmijëve.

Kjo mund të shpjegohet sepse truri i fëmijëve shpesh i kujton gjërat me figura. Prandaj, prindërit mund t’u tregojnë fëmijëve të tyre disa letra me tematikë dhe t’i përshkruajnë ato me veprime, duke e bërë më të lehtë njohjen e fëmijëve.

4. Metodat e mësimdhënies së gjuhës angleze në shkollën fillore

Procesi i mësimit të anglishtes për fëmijët e shkollave fillore fillon të fokusohet në zhvillimin e gramatikës dhe pasurimin e fjalorit. Për të arritur këtë qëllim, prindërit mund t’i referohen metodave të mëposhtme të mësimit të anglishtes për shkollën fillore.

Mësoni anglisht sipas temës

Prindërit duhet të bien dakord për temën e mësimit. Fjalët dhe modelet e fjalive që kanë një lidhje me njëra-tjetrën do t’i ndihmojnë fëmijët të mësojnë më lehtë. Përfitimet e të mësuarit sipas temës janë të dyja për të ndihmuar fëmijët të tërheqin lehtësisht mësimin. Në të kundërt, prindërit janë gjithashtu më të favorshëm për të gjetur një listë temash me fjalor me gramatikë të përshtatshme për të shoqëruar fëmijët e tyre.

Praktikoni leximin dhe ritregimin e tregimeve të shkurtra

Lexoni libra në anglisht për fëmijën tuaj. Ose këndoni këngë angleze me fëmijën tuaj. Po sikur prindërit të mos flasin rrjedhshëm anglisht? Mos u shqeteso! Prindër, ju lutemi referojuni librave me audio dhe altoparlantë të hapur që fëmija juaj të ketë një “banjo angleze” çdo orë. Me fëmijët e shkollës fillore, prindërit gjithashtu mund të gjejnë lehtësisht aplikacione teknologjike për të mbështetur fëmijët e tyre për të mësuar anglisht në këtë kohë. Megjithatë, ju lutemi kushtojini vëmendje kohëzgjatjes së përdorimit në mënyrë që të mos ndikohet në shikimin e fëmijës.

Vendosni detyra dhe formoni një sistem shpërblimi

Në moshën e shkollës fillore, fëmijët arrijnë shumë mirë në kryerjen e detyrave. Prindërit duhet të vendosin detyra dhe të formojnë një sistem shpërblimi për të motivuar fëmijët të përpiqen çdo ditë.

Prindërit gjithashtu duhet t’i kushtojnë vëmendje menaxhimit të fëmijëve në një mënyrë pozitive, duke i ndihmuar fëmijët t’i përmbahen gjithmonë detyrave pa u ndjerë nën presion. Lavdëroni fëmijën tuaj në mënyrë që ai ose ajo të ndihet më i sigurt dhe i emocionuar për përfundimin e një detyre të re.

Mësimi i fëmijëve për të mësuar anglisht në shtëpi do të bëhet i lehtë nëse prindërit janë këmbëngulës dhe dëgjojnë fëmijët e tyre. Mos i bëni presion fëmijës tuaj apo vetes. Gjuha do të formohet natyrshëm nëse nxitet rregullisht dhe udhëtimi mësimor është interesant. Prindërit duhet të përpiqen të mos i lënë fëmijët të bien në gjendje depresioni dhe stresi përpara presionit të studimit.

5. Mos kini frikë nga gramatika

Gramatika është për komunikim

Kur mësojnë anglisht, shumë fëmijë janë të fiksuar pas gramatikës. Kjo është veçanërisht e vërtetë për studentët që ndjekin shkollat ​​që kërkojnë studim rigoroz të gramatikës. Mos harroni se fëmija juaj mëson vetëm gramatikën për të komunikuar. Praktikoni me disa ushtrime, më pas shkruani një ese ose bisedë dhe provoni mjete të reja për të qenë më efektive.

Eliminoni dobësitë e fëmijës suaj

Mos humbisni kohë në ushtrime gramatikore që fëmija juaj tashmë i kupton vetëm sepse janë të lehta. Le të përqendrohemi në gramatikën më të vështirë. Nëse nuk jeni të sigurt se çfarë problemi ka fëmija juaj, shkruani disa tekste ose fragmente të shkurtra dhe kërkojini mësuesit të rrethojë gabimet e përsëritura. Në atë kohë, ju mund të zbuloni pikat e dobëta të foshnjës tuaj dhe t’i ndihmoni ata të praktikojnë më shumë.

Tham Khảo Thêm:  13 câu Trắc nghiệm Chương trình địa phương (phần tiếng việt) có đáp án 2023 – Ngữ văn lớp 8

Mësoni si t’u jepni njohuri të tjerëve

Ju mund t’u mësoni anglisht fëmijëve tuaj në të njëjtën kohë dhe t’i kërkoni fëmijës më të madh t’ia prezantojë atë që ka mësuar fëmijës më të vogël apo edhe kujtdo. Mësimdhënia do ta detyrojë fëmijën tuaj të mbajë mend rregullat dhe t’i kuptojë ato siç duhet. Përpiquni të përgatisni një rrugë mësimi dhe ta zbatoni atë me fëmijën tuaj tani!

6. Përmirësoni aftësitë e fëmijës suaj për detyrat e shtëpisë

Disa gjëra që duhet të keni parasysh kur u mësoni fëmijëve të mësojnë anglisht, si dhe duke rritur aftësitë e tyre për detyrat e shtëpisë janë:

 • Përgatitni fletore të veçanta për të mësuar të shkruarit, për të mësuar fjalorin dhe për të bërë ushtrime.

 • Lëreni fëmijën tuaj të përdorë një stilolaps që i pëlqen.

 • Mësoni për periudha të shkurtra kohore, por shpesh.

 • Merrni një kohë të shkurtër për të rishikuar dhe rivlerësuar mësimin e fëmijës suaj.

 • Studioni në një vend ku ju dhe fëmija juaj ndiheni të lumtur dhe rehat.

 • Mos lejoni që fëmijët të shpërqendrohen. Kufizoni kontrollin e postës elektronike, shikimin e televizorit dhe përdorimin e telefonit tuaj kur i mësoni fëmijës tuaj të mësojë (përveç nëse e shikoni në anglisht ose e kërkoni në fjalor).

 • Keni pije dhe ushqime të gatshme në mënyrë që fëmija juaj të mos ketë nevojë të gjejë justifikime për të qenë dembel gjatë studimit.

 • Nëse i jepni mësim një grupi, krijoni një kod sjelljeje gjatë orës mësimore që ata ndjekin të gjithë.

7. Vizitoni një vend anglishtfolës

Mënyra për t’i ndihmuar fëmijët t’i afrohen më shpejt anglishtes është t’i lini ata të ndërveprojnë me folësit amtare sa më shumë që të jetë e mundur. Për shembull, në vendet anglishtfolëse përmes:

 • Udhëton me qëllim të mësimit të gjuhës.

 • Qëndroni me një familje pritëse.

 • Mësoni nga mësuesit vendas.

 • Qasja në kulturën britanike.

 • Kerkoj pune me kohe te pjesshme.

 • Bëhuni vullnetar.

 • Bëni miq me vendasit.

 • Bëni miq me njerëz nga vende të tjera për të qenë më të sigurt në komunikim.

 • Propozoni rregullisht mësime, shkëmbeni gjuhë.

8. Përgatituni për një test kompetence si TOEIC ose TOEFL

Pas një periudhe të pajisjes së fëmijëve me njohuri bazë të gjuhës angleze, ju duhet të testoni aftësitë e tyre në anglisht përmes testeve të tilla si TOEIC ose TOEFL. Sepse kjo është:

 • Kushtet për punë më të mira (TOEIC).

 • Të pranohen në një kolegj ose universitet amerikan (TOEFL).

 • Përdorni tekste kërkimore të drejtuara.

 • Studioni një gamë të tërë gjuhësh.

 • Ndiqni lehtësisht përmirësimin tuaj (kontrolloni rezultatin).

 • Mësoni gjuhë idiomatike.

 • Mësoni anglisht biznesi (TOEIC).

 • Përmirësoni shpejt fjalorin e fëmijës suaj.

 • Merrni klasa dhe merrni akses në shumë ushtrime dëgjimi.

 • Sfidoni veten për të përmirësuar rezultatin e fëmijës suaj/

 • Mësoni dhe praktikoni me formatin e duhur të esesë (TWE / NEW TOEFL).

 • Bëhuni një ekspert gramatikor.

 • Përmirësoni njohuritë e përgjithshme të fëmijëve

9. Përdorni gjuhën angleze

 • Organizoni një mbrëmje vetëm live për të studiuar dhe rishikuar anglisht duke folur për vaktet ose duke parë filma në anglisht.

 • Ndihmojini fëmijët t’i shkruajnë një letër në anglisht shokut të tyre ose të shkruajnë tregime në anglisht. (Këto janë gjëra të shkëlqyera dhe të thjeshta për të praktikuar shkrimin, shqiptimin dhe ritmin.)

 • Lëreni fëmijën tuaj të dëgjojë dhe të lexojë përralla, shaka ose udhëzime në anglisht dhe më pas të mbajë shënime.

 • Shkoni në internet dhe gjeni tekstet e këngëve tuaja të preferuara angleze që janë të lehta për t’u dëgjuar dhe kënduar së bashku me fëmijën tuaj.

 • Blini lojëra në anglisht si Monopoly, Scrabble ose Word Up, ose luani letra në anglisht me fëmijët tuaj sa herë që kanë kohë të lirë.

 • Bashkohuni me fëmijën tuaj në një bisedë në anglisht ose në një klub leximi.

 • Përdorni rregullisht fjali të thjeshta në anglisht për të komunikuar me fëmijët.

 • T’i kërkoni fëmijës tuaj t’i emërtojë gjërat në anglisht (mobilje, rroba, etj.) është gjithashtu një mënyrë për ta ndihmuar atë të mësojë fjalorin më gjatë.

Tham Khảo Thêm:  Top 13 bài Phân tích đoạn trích Hai cây phong 2023 hay nhất

10. Argëtim edukativ

Sidomos kur fëmija juaj është kaq i vogël, lojërat edukative janë një teknikë e dobishme për t’i mësuar ata që nuk duhet të injoroni! Fëmijët mund të inkurajohen të luajnë së bashku në mënyra të ndryshme, qofshin lojëra në tavolinë ose në një dhomë ose një hapësirë ​​të përbashkët, në varësi të paraqitjes së hapësirës së shtëpisë/shkollës.

Ideja me lojërat edukative është që mësuesit dhe prindërit të përfshihen në bisedë në anglisht, duke shtruar pyetje të cilave fëmijët mund t’u përgjigjen.

Për shembull disa pyetje si:

 • Çfarë po bën?

 • Çfarë jeni duke luajtur?

 • A mund të luajnë prindërit/prindërit me fëmijët e tyre?

 • Çfarë është kjo?

 • A ju pëlqen kjo (kube, topa, kukulla)?

Mënyra për t’i bërë lojërat edukative argëtuese dhe të dobishme është të siguroheni që të angazhoni fëmijën tuaj pa e dekurajuar atë. Bërja e fëmijës tuaj të njëjtat pyetje pa pushim ose thjesht bërja e shumë pyetjeve mund të jetë zhgënjyese dhe kundërproduktive. Bërja e 1 pyetje në minutë ose ndoshta më gjatë është më e mira.

Inkurajoni fëmijën tuaj t’ju përgjigjet në anglisht, por mos e detyroni të flasin me njëri-tjetrin në anglisht. Kur gjërat shkojnë mirë, ata mund të flasin me njëri-tjetrin në anglisht në mënyrën e tyre – dëshmi se përpjekjet tuaja po japin rezultat!

11. Mos përktheni gjithçka

Në procesin e mësimit të fëmijëve për të mësuar anglisht, prindërit nuk e dinë kuptimin e çdo fjale. Dikur ishte e vështirë të kërkoje çdo fjalë në një fjalor, por me internetin dhe Google Translate, është më e lehtë se kurrë të marrësh një “përkthim” shpejt. Megjithatë, shmangni këtë tundim.

Arsyeja është se nëse përktheni fjalë për fjalë çdo fjalë të një fjalie, kuptimi i tyre bëhet mjaft i tmerrshëm (për folësit amtare). Kjo është e vërtetë për të gjitha gjuhët, përkthimet fjalë për fjalë shpesh nuk marrin parasysh gjëra të tilla si idioma, grimcat dhe ndryshimet parafjalore, dhe si rezultat, përkthimet janë pothuajse plotësisht të gabuara pasi përkthyesit përkthejnë fjalë për fjalë. .

Nga ana tjetër, nëse po lexoni një tekst në anglisht dhe po përpiqeni ta përktheni në gjuhën tuaj amtare, mund të mos jetë aq keq. Kjo ndoshta do të humbasë kohën tuaj dhe do t’ju ngatërrojë pak, por të paktën nuk do të jetë konfuze dhe mashtruese kur i jepni njohuri fëmijës tuaj.

Shpresojmë, ndarja e Cakhia TV do t’ju ndihmojë të zgjidhni se si ta shoqëroni fëmijën tuaj për të mësuar anglisht në shtëpi. Mos harroni të vizitoni rregullisht Cakhia TV për të konsultuar njohuritë më të fundit mbi kujdesin në shtëpi dhe familjen.

Autori: Team Cakhia TV

E drejta e autorit i përket: Unilever Vietnam. Specifikoni burimin kur referoni.

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết 47 Cách dạy con tiếng Anh tại nhà nhàn tênh kích thích đam mê . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Sự phát triển của trẻ từng tháng tuổi và các cột mốc cần chú ý!

Giai đoạn 1: Từ 0 đến 6 tháng tuổi Giai đoạn phát triển của trẻ từ 0 đến 6 tháng tuổi rất quan trọng. Đây là giai…

4 Cách lựa chọn đồ chơi an toàn cho bé theo độ tuổi

Những điều cần chú ý khi chọn đồ chơi an toàn cho bé #Không nên mua tất cả những gì con thích Bạn nên có sự sàng…

Cách ngồi thiền giảm stress hiệu quả, giải tỏa căng thẳng tại nhà

1. Các bài tập ngồi thiền giảm stress hiệu quả 1.1 Thiền thở Thiền thở thường là bài tập cơ bản dành cho người mới bắt đầu…

Bí quyết chăm sóc trẻ sơ sinh vào mùa thu mẹ nhất định phải nhớ

1. Không tắm nước quá nóng cho bé Một trong những điều cha mẹ cần lưu ý khi chăm sóc trẻ sơ sinh vào mùa thu đó…

11 món ăn độc đáo và kinh dị trong ngày Halloween

Trang chủ ‣ Gia đình Những món ăn ngon là yếu tố không thể thiếu để tạo nên một buổi tiệc Halloween vui vẻ và đáng nhớ….

Nuôi trẻ thành tài hay thành người hạnh phúc, yếu tố nào đặt hàng đầu?

Các bậc cha mẹ dù ở thời đại nào cũng luôn đau đáu với câu hỏi: Thế nào là tốt nhất với con? Đặc biệt, trong nhịp…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *